Europese Commissie haalt op Twitter uit naar coronabeleid van België

door: BVDO
Alexander De Croo na het Overlegcomité
Afbeelding bron: Photonews

De Europese Commissie uit via Didier Reynders op sociale media kritiek op het coronabeleid van ons land wat betreft de niet-essentiële reizen.

De Europese Commissie had al een brief gestuurd waarin ons land uitleg moet geven over de maatregel om niet-essentiële reizen naar het buitenland te verbieden.

Nu haalt de Europese Commissie ook op sociale media uit. “Vrij verkeer is een fundamentele vrijheid. We zullen blijven handelen om ervoor te zorgen dat reisverboden vermeden worden”, schrijft Reynders over de situatie op Twitter.

Afgelopen donderdag schreef premier Alexander De Croo de antwoordbrief richting Europa. Vrijdag werd de maatregel opnieuw verlengd, tot 18 april. “We waren verrast dat we vrijdag in de pers moesten lezen dat er een nieuwe verlenging komt. Daarover werd in de brief de avond voordien niet gerept”, zei een woordvoerder van de Europese Commissie daarop.

De Europese Commissie wil het verbod geschrapt zien worden en maant de Belgische regering aan andere maatregelen te nemen ter vervanging van dit verbod. De maatregel wordt opnieuw besproken op het Overlegcomité van 26 maart. Dat liet minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zondag ook al weten.