Frank Vandenbroucke waarschuwt: "Anders verknallen we de zomer"

door: MRO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Sinds 8 mei is het buitenplan van kracht en hebben we een deel van onze vrijheden terug. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) waarschuwt dat we de komende weken de maatregelen echter nog nauwgezet moeten opvolgen om de zomer niet te verknallen.

Na de heropening van de terrassen, de afschaffing van de avondklok en evenementen met een beperkt aantal personen, kijken veel mensen al uit naar de zomer van de vrijheid.

Frank Vandenbroucke blikt vooruit en denkt dat in de zomer al veel meer mogelijk zal zijn, maar beklemtoont dat we de komende weken dan wel uiterst voorzichtig moeten blijven.

"Misschien kan al heel veel in de tweede helft van augustus. Maar als we dat willen, dan gaan we de komende weken nog zeer voorzichtig moeten zijn", zegt hij in De Zevende Dag.

"De optelsom van allerlei eisen gaat niet werken. De horeca open brengt veel beweging, hier en daar wat te veel, maar al bij al is dat fijn."

"Het leerplichtonderwijs gaat opnieuw volledig open met contactonderwijs voor alle leerlingen. Er is meer mogelijk geworden qua jeugdwerking. Als men nu zegt: 'we willen alles meteen', dan gaan we de zomer verknallen."

Het komt er nu op aan om de maatregelen te respecteren en de versoepelingen stap voor stap door te voeren.

"Ons beleid is er één dat heel veel geduld heeft gevraagd en je ziet nu het succes daarvan dankzij de inspanningen van de mensen en dankzij de vaccinaties. We moeten die inspanningen de komende weken nog even volhouden, dat is niet gemakkelijk, maar anders verknallen we de zomer."