Frank Vandenbroucke weet het wel: “Daar moet eens goed over worden nagedacht”

door: BVDO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Hoe hard we de coronamaatregelen ook volgen, er blijft nog steeds een groot probleem in de strijd tegen het virus. Bepaalde factoren blijven voor besmettingen zorgen, de ene al meer dan de andere. 

Er is al heel wat gezegd over hoe het coronavirus zo vlot blijft circuleren in de maatschappij. De horeca ligt al maanden plat. Ook over de rol van de scholen in de verspreiding van het virus is al heel wat geschreven. 

Toch lijkt het grensoverschrijdend verkeer een grote boosdoener te blijven. “Daar moet eens ernstig over nagedacht worden”, zegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) aan De Standaard. 

Een negatieve coronatest om een land binnen te mogen zou een absoluut must moeten zijn. Dat moet er op Europees niveau komen. “Kijk gewoon naar onze kaart van de besmettingen. We zitten met haarden aan de grens met Nederland, Luxemburg en Frankrijk. Dat zegt genoeg: het is een gevolg van grensverkeer.” 

Eenvormigheid in maatregelen is belangrijk. Niet alleen binnen Europa, maar ook in ons land. “Daarom streven we er met de federale regering ook naar om in het hele land zoveel mogelijk dezelfde maatregelen uit te rollen. Volgens mij zijn veel Vlamingen voorstander van een avondklok om 22 uur, zodat er geen regionale verschillen meer zijn.”