Geert Molenberghs weet waar ingegrepen moet worden: "Of de boot valt gewoon om"

door: STS
Geert Molenberghs
Afbeelding bron: Photonews

Biostatisticus Geert Molenberghs hoopt dat het Overlegcomité beslist om in te grijpen en een pauze in te lassen voor de scholen.

"De besmettingscijfers zijn nog steeds zeer hoog. Laat ons hopen dat we nu stilaan de piek bereiken. Maar net dan is het van belang om sterke maatregelen te nemen, want dan kunnen we de curve een tik naar beneden geven", stak Molenberghs van wal op Eén.

"Het is echt nodig om snel te dalen, want als we nu kijken naar de bezetting op intensieve zorgen... We hebben de 800 bedden al ruimschoots overschreden. Er lijkt nog geen vertraging in dat cijfer. We gaan naar de 900, naar de 1.000."

"Dit kan echt niet verder gaan. De zorg kraakt in haar voegen. Dus zijn doortastende maatregelen jammer genoeg nodig."

Scholen dicht

Voor Molenberghs is het duidelijk: de scholen moeten dicht. "We zitten op dit ogenblik in een fase waarin het probleem zich zo fel concentreert in de scholen, dat we dat niet meer kunnen oplossen door elders in te grijpen."

"Dat wil niet zeggen dat we elders niét moeten ingrijpen, want in de hele maatschappij is er heel wat circulatie. Maar de hoop dat we door elders in te grijpen het schoolsysteem ongemoeid kunnen laten, is nu jammer genoeg ijdel."

"En als we niet gecontroleerd ingrijpen, gaat het systeem zich stilaan vanzelf beginnen te sluiten. Dat valt de boot gewoon om."

Blijf op de hoogte met de gratis app van Redactie24