Heeft corona onze gewoontes voor altijd veranderd? "Begrijp niet dat mensen dat nog willen"

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay

Op het hoogtepunt van de coronapandemie werd ons met aandrang gevraagd om minstens anderhalve meter afstand te houden en geen handen te schudden.

Wij vroegen op onze Facebookpagina hoe dat op dit moment zit: "Ben je sinds corona voorzichtiger geworden in het schudden van handen en blijf je afstand houden?"

"Niks mis mee, het zijn eeuwenoude gewoontes. Waarom veranderen? Hebben degenen die het niet meer doen dat ook vóór corona gedaan wanneer iemand een verkoudheid of de griep had?", schrijft Paul.

"Nee, en weer drie kussen geven, net als voorheen", laat Carine weten.

"Oh ja, en ontsmetten ook", schrijft Francine. "Ik doe het bijna automatisch, het is al een gewoonte, zeker bij de winkelkar", zegt Roger.

"Absoluut, ik begrijp niet dat mensen nog willen kussen en handjes schudden. Een vuistje kan ook en is ook respectvol", vindt René.

"Nee, ik ben opnieuw handen beginnen schudden zoals voor corona. Ik ben een sociaal persoon en handen schudden behoort nu eenmaal tot onze cultuur", stelt Wim.

"Eindelijk af van verplichtingen zoals handjes schudden en kussen geven. Leve het luchtkussen", zegt Eveline.

"Ik schud geen handjes en geef zeker geen kussen. Een vriendelijke goedendag of een vuistje zijn even goed, en veiliger", schrijft Monique.

"Ik ben zeer sociaal, maar indertijd is er iemand overleden aan corona. Toen heb ik afstand genomen. Ik was te streng, maar nu ben ik met een goede groep gaan terrassen en krijg ik weer vertrouwen", laat Lilia weten.

"Nee, net zoals vroeger, en maar goed ook", zegt Luc.

Nee, ik heb weer mijn vroegere leven hernomen: kussen en handjes schudden", laat Carolina weten.

"Ja, wij zijn nog altijd voorzichtig en ontsmetten nog overal onze handen", schrijft Nadine.

"Ik wel, zelfs veel voorzichtiger. Niet op verlof gaan en niet naar massabijeenkomsten", zegt Marc.

"Met oudere mensen wel, om hen te beschermen", schrijft Steffi.