Horeca aan de kust open in paasvakantie om specifiek probleem op te lossen

door: BVDO
terras cafe
Afbeelding bron: Shutterstock.com

De kustburgemeesters hielden woensdagavond overleg. Nu reizen nog altijd verboden is, vrezen zij immers in de paasvakantie overspoeld te worden met toeristen uit eigen land.

De kustburgemeesters willen de overheid een voorstel doen voor de kust in de komende paasvakantie. "De voorbije zonnige weekends toonden al aan dat mensen bij zon meteen naar de kust komen”, zegt Dirk De fauw, burgemeester van Brugge. “In de paasvakantie zal dat niet anders zijn. Daarom is het belangrijk dat we met alle tien kustgemeenten op één lijn zitten.”

De burgemeesters denken dat de heropening van terrassen, strandbars of zelfs de horeca zou kunnen zorgen voor meer mogelijkheden tot spreiding van toeristen. Een eerste voorstel is om strandbars te openen met eventueel enkel raamverkoop. Ook strandstoelen zouden verhuurd kunnen worden. "Net zoals vorige zomer, kunnen stranduitbaters dan zorgen voor een indeling per bubbel met voldoende afstand. Dat zorgt dan weer voor extra spreiding en veiligheid.”

Ook de terrassen van de horeca zouden open kunnen met één specifiek doel. "Als een volledige heropening niet kan, zou dat een oplossing kunnen zijn. Mensen kunnen dan in openlucht zitten en er is opnieuw voldoende sanitair voor alle bezoekers aan zee. Dat is momenteel vaak een probleem.