"Laat mensen gewoon leven, hoeveel varianten gaan er nog komen?"

door: MRO
mondmasker
Afbeelding bron: Shutterstock.com

De afgelopen dagen is de nieuwe omikronvariant niet meer weg te denken uit het nieuws. De bezorgdheid is groot en landen voeren reisbeperkingen in. 

Wij vroegen onze lezers of zij zich zorgen maken om de nog meer besmettelijke omikronvariant. Een greep uit de vele reacties.

"Ach neen hoor want wat brengt het nog op om te stressen over varianten in het oneindige? Dat ding blijft toch maar muteren tot er niets meer tegen te doen is, preventief nu al niet en actief onbetaalbaar en nog niet toegelaten. Gewoon in mijn coconnetje blijven zoveel mogelijk en buiten mondmasker op en handjes ontsmetten, beetje eenzaam maar ja, online contact dan maar hé."

"Ik ben wel bang voor deze variant. Ik ben een risicopatiënt en wat ik het meest jammer vind is dat de mensen algemeen de regels beu zijn en ze kijken er niet meer naar. Mensen zoals ik zijn er de dupe van."

"Ik maak me meer zorgen om de jeugd en de kwetsbaarheid van de mensen dan om het virus zelf. En dat we dit zwaar in onze portemonnee voelen."

"Neen. Hou me aan de regels en voor de rest gaat mijn leven gewoon door."

"Absoluut niet jullie proberen gewoon de mensen angst aan te jagen daar trap ik niet meer in."

"Velen nemen hun verantwoordelijkheid. Jullie maken ons bang. Wij weten het ondertussen wel. Geef ons leuk nieuws dat we onze tv en radio terug durven opzetten."

"Laat mensen gewoon leven. Hoeveel varianten gaan er nog komen. Alles gaat failliet we gaan moeilijke tijd zo tegemoet."

"Om iedere variant en mijn grootste angst is al die onbelievers die ons besmetten daar zit het grootste gevaar."