Marc Noppen hekelt fout van Wouter Beke: “Toen was het hier bijna burgeroorlog”

door: BVDO
Wouter Beke
Afbeelding bron: Photonews

Marc Noppen heeft als CEO van het UZ Brussel heel wat meegemaakt tijdens de coronapandemie, wat zorgde voor veel frustratie.

Marc Noppen, CEO van het UZ in Brussel, schreef een boek over zijn ervaringen tijdens de coronacrisis.

Vooral het crisismanagement in ons land bleek niet de juiste manier van werken te zijn. Volgens Noppen zitten de bevoegdheden te verdeeld en moet er telkens overlegd worden om iets door te voeren, wat voor tijdsverlies zorgt.

Met negen ministers van Volksgezondheid in een klein land als België is dat te omslachtig. “Op een gegeven moment kregen we zelfs een omzendbrief met een beslissing over iets wat we al twee maanden aan het doen waren”, vertelt Noppen aan Het Nieuwsblad.

Vooral toen de eerste vaccins er waren liep het fout. Die bleven in de diepvriezer zitten omdat het zorgpersoneel gelijktijdig moest gevaccineerd worden met verschillende merken van vaccins.

“Toen er toch groen licht kwam, vergat minister Beke de medewerkers op de covid-afdeling te vermelden bij de groep die eerst gevaccineerd mocht worden. Toen was het hier bijna burgeroorlog. Zijn communicatie zat echt niet lekker”, zegt Noppen.