Marc Van Ranst blikt vooruit naar Nationale Veiligheidsraad van woensdag

door: MRO
Viroloog Marc Van Ranst tijdens een wielerwedstrijd die coronaproof is
Afbeelding bron: Photonews

Woensdag is er opnieuw een Nationale Veiligheidsraad en daar worden nieuwe maatregelen besproken om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Viroloog Marc Van Ranst denkt dat het systeem van de bubbels zal worden afgeschaft en dat men met een nieuw concept op de proppen zal komen.

"Je kan de regel van vijf niet populair noemen, men heeft daar veel anti-reclame tegen gemaakt. Maar je moet wel iéts doen om de kansen voor het virus om zich  van de ene op de andere persoon over te dragen te beperken", stelt Marc Van Ranst in De Ochtend op Radio1.

"Wanneer die bubbel van verdwijnt, zal men toch met een alternatief moeten komen dat eigenlijk op hetzelfde zal neerkomen."

"Men zou kunnen gaan naar een bubbel van tien of naar een variabele bubbel waar je soms een grotere en soms een kleinere bubbel kan nemen. Het zal altijd vervelend zijn om onze sociale contacten te verminderen."

"Men zal het woord bubbel willen vermijden want dat is verbrand en dat is spijtig want dat is een concept dat wel kon werken. Maar het was voor veel mensen moeilijk te begrijpen."