Premier De Croo geeft hoop over versoepeling aantal sociale contacten

door: BVDO
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Premier Alexander De Croo heeft uitgelegd hoe de versoepelingen van de coronamaatregelen in de komende maanden zullen verlopen.

Volgens de premier zal dat stap per stap gebeuren. Waarschijnlijk ook sector per sector om de nodige controle te houden over de situatie. "Maar ik zeg niet dat we het beperken van sociale contacten tot het midden van de zomer moeten behouden", zei hij in ‘A votre avis’ op RTBF.

Volgens De Croo komen de besmettingen er alleen maar daar waar we te veel sociale contacten met elkaar onderhouden. "We hopen allemaal op meer sociaal contact, maar we zitten in een situatie waarin dat nog niet mogelijk is.”

De Croo legde ook nog eens uit dat ons land het behoorlijk goed doet in vergelijking met andere landen, omdat de regels sinds half november heel goed gevolgd worden door de meeste Belgen. "In België zijn de scholen open gebleven, in de ons omringende landen is dat niet het geval. In België zijn ook de winkels allemaal open, in andere landen niet.”

De Croo waarschuwt dat de versoepeling van maatregelen geleidelijk zal verlopen, afhankelijk van de sector. "Wat je niet moet doen, is alles tegelijkertijd doen", waarmee hij duidelijk verwees naar de heropening van de kappers.