Marc Van Ranst spreekt over de foute bubbels van Maggie De Block: "Je kan iedereen zot maken"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Afgelopen weekend kwamen de regels rond de sociale bubbels Minister De Block niet goed uit. Ze vertelde dat ze haar moeder én haar dochter wilde zien. Iets wat eigenlijk niet kan...

De nieuwe regels rond bezoek brengen zijn ook voor minister Maggie De Block niet meteen duidelijk. Zo vertelde ze in De Zevende Dag dat ze zowel haar moeder als haar dochter wilde bezoeken. Maar zijn dat dan geen drie sociale bubbels? Terwijl er maar twee toegelaten zijn. Als De Block haar moeder wil zien, dan kan ze haar dochter niet ontmoeten volgens de geldende regels.

De minister loste het creatief op. "Dan zal ik maar met mijn dochter bij mijn moeder gaan", liet de minister weten. En dat ze ook de regels voor social distancing goed zou in acht nemen. Dat heeft natuurlijk zijn gevolgen, want als de regels strikt toegepast worden mag de echtgenoot van de dochter daardoor met niemand anders contact meer hebben dan zijn schoonmoeder en de grootmoeder van de dochter van De Block.

Marc Van Ranst relativeerde het bezoek en vergeleek het met iemand die een thuislevering doet. "Ik heb geen oordeel te vellen over wat de minister doet, maar zij gaat wellicht alleen maar even bloemen afgeven bij haar moeder. Dat is geen bubbels vermengen. Daar heb ik geen enkel probleem mee. Want anders kun je iedereen zot maken."