Marc Van Ranst geeft pluim aan twee politici: "Op de goede weg"

door: BVDO
viroloog Marc Van Ranst
Afbeelding bron: Photonews

Viroloog Marc Van Ranst heeft lovende woorden voor twee politici uit de federale regering. Zij zorgen ervoor dat we de nodige ambities mogen hebben richting nabije toekomst.

" Alexander De Croo en Frank Vandenbroucke zijn op het goede pad om de epidemische curve naar beneden te krijgen en België binnen een paar weken weg te halen van de eerste plaats op de Covid-wereldranglijst", schrijft Van Ranst op Facebook.

"Het is verstandig om de Covid-maatregelen niet te snel te versoepelen. Het moet onze ambitie zijn om het aantal nieuwe gevallen laag genoeg te houden om de contact-tracing te kunnen laten functioneren om zoveel mogelijk nauwe contacten in quarantaine te plaatsen."

We moeten volgens Van Ranst de nodige ambities hebben. "Het moet onze ambitie zijn om onze Zorgsector toe te laten om hoogkwalitatieve Covid-zorg te combineren met excellente zorg voor andere ziekten. Het moet onze ambitie zijn om onze economie duurzaam te beschermen van verdere Covid-golven, zodat bedrijven en zelfstandigen hun zaak weer kunnen zien bloeien."

En de belangrijkste boodschap hield de viroloog voor het laatst. "En het moet vooral onze ambitie zijn om de ganse bevolking weer hoop en perspectief te bieden op een leven waar onderwijs, vrije tijd, nauwe sociale contacten en feesten weer heel gewoon en gewenst zijn. 2021 wordt beter dan 2020. Beloofd", besluit Van Ranst.