Marc Van Ranst kan er niet meer tegen: "Dan pas ik er gewoon voor"

door: BVDO
Marc Van Ranst
Afbeelding bron: Photonews

De oorlog tussen virologen en de politiek woedt in alle hevigheid verder. Nu er duidelijkheid kwam dat de experts een vergoeding zouden krijgen voor hun advies, verwachten de politici van hen steun in de beslissingen.

Het was MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez die vond dat de virologen te ver gaan en de beslissingen van de regering telkens maar in vraag stelden, terwijl het op hun advies gebaseerd wordt.

Door aan de virologen een onkostenvergoeding toe te kennen, verwachtte de politiek dat de experts de beslissingen van de regering zonder commentaar zouden aanvaarden. Omdat ze een vergoeding krijgen voor hun werk.

Dat schoot bij heel wat experts in het verkeerde keelgat. Voor Marc Van Ranst is het duidelijk. Als ze naar de pijpen van de regering moeten dansen, dan moet hij de vergoeding niet hebben. "Als sommige politici al politieke spelletjes beginnen te spelen met vergoedingen aan de experten, zelfs nog vooraleer die regeling van kracht is, dan pas ik voor die vergoeding", zo schreef hij op Twitter.