Marc Van Ranst kan teleurstelling niet verbergen na Overlegcomité

door: STS
Marc Van Ranst
Afbeelding bron: Photonews

Professor Marc Van Ranst is niet erg gelukkig met de beslissingen die het Overlegcomité vrijdag genomen heeft. Hij spreekt van "een heel kleine stap, en een heel grote gok".

De politici legden verschillende adviezen van de experts naast zich neer. "Bubbels: niks. Horeca: niks, in schril contrast met andere landen", stelde Van Ranst vast op VTM.

De viroloog vindt ook dat de lagere scholen en de kleuterscholen maandag al dicht zouden moeten, in plaats van nog twee weken te wachten.

"Ze moeten het nog 15 dagen uitzingen. Je grijpt niet naar de noodrem, maar laat het nog twee weken gaan. Dat gaat verder omhoog gaan, meer en meer scholen zullen in de praktijk gesloten worden. Men houdt de motor niet tegen."

"Mondmaskers vanaf 6 jaar komen er wel, dat hebben we een paar Overlegcomités geleden al voorgesteld. Maar dat alleen gaat het niet oplossen."

Gokken

"Ik vind het heel gevaarlijk om te gokken met een epidemie. Als je moet kiezen tussen te weinig doen of iets te veel doen, dan kies je altijd voor het laatste. Van te weinig te doen krijg je veel meer spijt", aldus de viroloog.

Download nu de gratis app van Redactie24