Marc Van Ranst uit bezorgdheid: "Dat moeten we nu vooral vermijden"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Viroloog Marc Van Ranst geeft toe dat hij geen fervent voorstander is van de heropening van de kappers. Hij hoopt alleszins dat het niet zal leiden tot een lawine aan versoepelingen.

"Er zijn weinig virologen die stonden te springen om de kappers op dit moment te openen. De cijfers zijn nog wat te hoog. Maar er was de voorbij weken wat verbetering te zien in de ziekenhuisopnames. We moeten ook zeggen dat we de voorbije tien weken op een plateau zitten. Maar het blijft een risico", zei Van Ranst op VTM.

"Ik kan ermee leven, ik kan intussen met heel veel leven. Er is een virologische en epidemiologische realiteit, en er is een sociale realiteit. Politici houden ook rekening met andere dingen dan virologie, en dan kunnen zij die beslissing nemen."

Helemaal gerust is hij toch niet: "Je bekijkt dat toch met de nodige bezorgdheid. Wat niemand wil, is openen en dan meer moeten sluiten. We willen vooral vermijden dat we in een lawine van versoepelingen terechtkomen. Daarvoor is het echt te vroeg."