Minister Verlinden spreekt over extra coronamaatregelen: Overlegcomité vroeger samen?

door: BVDO
Annelies Verlinden
Afbeelding bron: Photonews

De coronacijfers blijven omhoog schieten. In heel wat gemeentes worden al strengere maatregelen genomen.

Het is uitkijken of de federale regering ook extra maatregelen neemt. Volgende week is alvast een nieuw Overlegcomité gepland.

Minister Annelies Verlinden (CD&V) laat haar licht op de zaak schijnen. “We hebben na overleg met de andere regeringen al federaal een aantal dingen beslist, zoals bijvoorbeeld de vernieuwde mondmaskerplicht op verschillende plaatsen. Ik denk dat we in de eerste plaats met zijn allen de taak hebben om die maatregelen goed op te volgen, zodat de verspreiding van het virus beperkt kan worden”, zei de minister in ‘De Ochtend’ op Radio 1.

Nieuwe maatregelen zijn voor de minister op dit moment nog niet nodig. “Dat is ook de consensus met de experten”, gaat de minister verder. Dat lokale besturen bijkomende maatregelen nemen vindt de minister niet verkeerd, al moet er wel opgelet worden.

“We willen geen wildgroei aan regels en maatregelen, want dan wordt het moeilijk voor de mensen, en dat is niet goed voor het draagvlak. Ook voor de politie is het dan niet eenvoudig. Maar uiteraard kennen de burgemeesters en de gouverneurs de situatie op het terrein heel goed. En als het nodig is, kunnen ze maatregelen nemen.”

Verlinden sluit niet uit dat het volgende Overlegcomité sneller gehouden zal worden. “We zien de curves nog cijfers, ook voor de ziekenhuizen. Dus we volgen het op. Als we sneller moeten schakelen, zullen we dat doen.”