Mondmasker vanaf 6 jaar lokt felle reacties uit: "Laat kinderen kind zijn"

door: MRO
mondmasker bij kind
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Het Overlegcomité besliste dat voortaan kinderen vanaf 6 jaar een mondmasker moeten dragen. Wij vroegen onze lezers hoe zij over deze maatregel denken.

De meningen zijn sterk verdeeld, al is de meerderheid van onze lezers geen voorstander van deze maatregel. Een greep uit de vele reacties.

"Had de regering de ballen gehad om de vaccinatie te verplichten dan hadden de kinderen nu kind kunnen zijn. Dus geen goed idee."

"Deze morgen op Radio 2 zei een reporter in Amerika (Virginia) dat daar de kindjes van 2 jaar een mondmasker dragen en daar geen probleem van maken. Hier in België maken ze van een mug een olifant."

"Laat kinderen vrij van te ademen. Sluit gewoon onmiddellijk die scholen."

"Kinderen zijn momenteel de motor van de pandemie . Als we met een eenvoudige maatregel levens kunnen redden / de druk op de ziekenhuizen kunnen verminderen zodat alle zorg kan doorgaan , waarom dan zo’n heisa erover maken ? Ik heb 2 kleindochters in die leeftijdscategorie en vinden het zelf niet normaal dat er wordt over gezaagd.

"Vreselijk voor zo'n jong kind. De druk wordt ook bij hen gelegd met alle gevolgen van dien. Kinderen zijn geen kind meer, maar worden onder druk gezet met later angststoornissen of psychische problemen."

"Jammer dat kinderen nu met deze maatregel opgezadeld worden terwijl iedereen weet dat de schuld bij vaccinatieweigeraars ligt maar daar spreekt geen enkele politieker nog over."

"Had al veel eerder moeten gebeuren."

"Een aanslag op de gezondheid van onze kinderen. Een mondmasker voor een ziekte waar ze niet ziek van worden en straks een vaccin tegen een ziekte waar ze niet ziek van worden. Onbegrijpelijk dat de regering daar zo voor pleit."

"Beter vaccinatieplicht vanaf 12 jaar en kinderen kind laten zijn."

"Het grootste probleem in deze periode is dat er verdeeldheid gezaaid wordt. Ik ben tegen mondmaskers voor kinderen onder de 12 jaar en ook tegen inenting onder de 12 jaar."