Nieuwe variant niet onder controle: "Iedereen moet zich gedragen alsof hij corona heeft"

door: MRO
test op coronavirus
Afbeelding bron: Photonews

In het Verenigd Koninkrijk is een nieuwe variant opgedoken van het coronavirus. Het slechte nieuws is dat deze volgens eerste onderzoeksresultaten 70% besmettelijker is en niet onder controle. 

Na Nederland besloot ook België om de grenzen te sluiten voor reizigers uit het Verenigd Koninkrijk. Dat kan je hier nalezen.

"Het virus is niet onder controle, we hebben de nieuwe variant niet in de hand en we moeten dit onder controle brengen", reageerde de Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock bij BBC. Hij stelt dat iedereen zich nu moet gedragen alsof hij of zij corona heeft.

"Dit nieuws over de nieuwe variant is een ongelooflijk moeilijk einde van een verschrikkelijk jaar. Het is nu belangrijk dat iedereen zich gedraagt alsof men besmet is met het virus. Op die manier kunnen we het samen onder controle krijgen."

"Het is niet iets voor de regering of voor individuen, het is iets voor ons allemaal tesamen. We hebben de uitdaging van stijgende cijfers in de wereld. Het goede en hoopvolle nieuws is natuurlijk het vaccin."