Onvrede over beslissing van regering: "Blinde maatregel, die de doodsteek betekent"

door: STS
Elio Di Rupo, Alexander De Croo, Jan Jambon
Afbeelding bron: Photonews

Comeos, de Belgische federatie voor handel en diensten en vertegenwoordiger van de restaurantketens, vindt het onbegrijpelijk dat de regering de drastische maatregel heeft genomen om de horeca volledig te sluiten. "Een blinde maatregel, die de doodsteek betekent voor een sector die al zwaar bloedt, en duizenden jobs zal kosten", klinkt het.

De regering-De Croo besliste vrijdag dat alle cafés en restaurants gedurende vier weken de deuren moeten sluiten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat is volledig buiten proportie volgens Dominique Michel, CEO van Comeos.

"De horecagelegenheden hebben allemaal zeer veel maatregelen genomen om in de meest veilige omstandigheden hun klanten te ontvangen. Er zijn ook geen problemen van besmettingen vastgesteld in de restaurants. Getuige daarvan de registratieformulieren die moesten bijgehouden worden maar die nauwelijks zijn opgevraagd door de bevoegde instanties", klinkt het.

Steunmaatregelen

"Er waren andere maatregelen mogelijk, zoals de beperking van het aantal mensen per tafel of een vroeger sluitingsuur. Daarmee kon de horeca verder. Maar wat nu beslist is, is een blinde maatregel die opnieuw een mokerslag geeft aan een sector die al enorme verliezen heeft geleden tijdens de eerste lockdown en zwaar heeft moeten investeren in bijkomende maatregelen. Wij vragen dan ook steunmaatregelen van de overheid om de sector te redden", aldus Michel nog.