Opvallende oproep: “Voor hen moet je het coronavaccin verplicht maken”

door: BVDO
coronavaccin
Afbeelding bron: Shutterstock.com

De uitbraak van de Zuid-Afrikaanse variant in een West-Vlaams ziekenhuis waarbij verplegend personeel dat niet gevaccineerd is besmet geraakte, doet Zorgnet-Icuro naar een bijzonder standpunt grijpen.

In het woonzorgcentrum in Anzegem waren vier van de zes besmette personeelsleden niet ingeënt tegen het coronavirus. "Wij zijn van mening dat het zorgpersoneel verplicht gevaccineerd moet worden, van zodra er genoeg vaccins voorhanden zijn", zei Margot Cloet van Zorgnet-Icuro aan VTM Nieuws.

"De impact van het virus op de bewoners in de woonzorgcentra, op de zieke mensen, is zo groot. Wij willen de zorg niet op deze manier blijven organiseren, met gesloten deuren enzovoort. Dus voor ons is een verplichting aan de orde."

Die vraag werd eerder al gesteld nadat bleek dat in Waalse en Brusselse woonzorgcentra veel personeelsleden het vaccin niet wilden. "Men kan dit verplichten, zoals dit bijvoorbeeld verplicht is voor hepatitis B, waar mensen in de zorg geen mensen mogen aanwerven die niet gevaccineerd zijn. Eigenlijk kiezen wij voor dezelfde weg.”