Professor Goossens 'niet enthousiast' over coronavaccin voor 5- tot 11-jarigen

door: MRO
Herman Goossens
Afbeelding bron: Photonews

Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) heeft beslist dat kinderen van 5 tot en met 11 jaar mogen gevaccineerd worden met het coronavaccin van Pfizer. Microbioloog Herman Goossens is echter niet overtuigd dat jonge kinderen massaal vaccineren een goed idee is.

"Op dit ogenblik ben ik niet zo enthousiast in alle eerlijkheid", laat Herman Goossens weten in De zevende dag op Eén. "Die kinderen tussen 5 en 12 jaar hebben amper last van het virus. Als je die kinderen massaal gaat vaccineren, doe je dat in feite om de volwassen bevolking te beschermen."

"De complicaties met het virus zijn ongeveer 1 op 10.000 tot 1 op 15.000. Dat wil zeggen dat je een zéér veilig vaccin moet gaan gebruiken bij die kinderen."

"Het wordt dan eerder een ethische discussie. Willen we inderdaad die kinderen gaan vaccineren op grote schaal om de volwassenen te gaan beschermen en dan vooral diegenen die zich niet willen laten vaccineren."

"Op dit ogenblik ben ik eerder afwachtend", aldus professor Herman Goossens. "Ik zou veel meer data willen zien over de veiligheid en ik zou liever hebben dat men alle volwassenen verplicht zich te laten vaccineren."

Altijd mee? Download de gratis app van Redactie24