"Zo zullen we horeca niet kunnen openen in mei en scholen niet na de paasvakantie"

door: MRO
Herman Goossens
Afbeelding bron: Photonews

Professor Herman Goossens maakt zich heel ongerust over de stijgende coronacijfers. Hij ziet het niet mogelijk om de scholen te openen na de paasvakantie en de horeca in mei met de huidige maatregelen.

"Ik heb op 5 februari een tweet gestuurd dat ik, op basis van de modellen die ik toen had gezien, een derde golf voorspelbaar achtte in alle landen. Ik werd toen wat beschuldigd van paniekzaaierij."

"We zijn nu wel aan een derde golf toe, het is de tweede helft van maart en dat was ook zo voorspeld. Modellen hebben dat begin februari al aangetoond", aldus Herman Goossens in De Wereld Vandaag op Radio 1.

"Ik wil niet aan paniekzaaierij doen, maar ik maak mij toch bijzonder bijzonder ongerust. Ik denk opnieuw dat we het met de huidige maatregelen niet zullen halen om na de paasvakantie de scholen te openen en om de horeca op te starten in de maand mei."

"Ik begrijp dat het voor de politici aartsmoeilijk is om te beslissen wat nu de juiste maatregelen zouden kunnen zijn. Ik moet bekennen dat ik me heel veel zorgen maak."