Regering verspilt miljoenen aan mondmaskers: “Wat moeten we ermee doen?”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Acht maand geleden kocht Defensie 15 miljoen witte stoffen mondmaskers aan, maar nu blijken er daarvan 10 miljoen niet verdeeld te zijn. Wat er mee gedaan moet worden, is niet meteen duidelijk.

Je kent ze wel, de witte stoffen mondmaskers die we van de regering gratis mochten ophalen in de apotheek. Na heel veel discussies en weken uitstel werden ze toch nog verdeeld. Maar het enthousiasme ervoor was niet groot. Ook al omdat de mondmaskers veel te groot waren voor veel mensen.

Daardoor zijn er nu ongelofelijke overschotten. Van de 15 miljoen mondmaskers die aangekocht werden, zijn er maar liefst 10 miljoen over. Het totale order kostte 37,5 miljoen euro, waardoor er dus 25 miljoen euro niet gebruikt wordt. Bijna 7 miljoen van die mondmaskers ligt opgeslagen in een legerkazerne.

"Ik vind het jammer en daarom vroeg ik of er nog iemand ze nodig heeft. Ik denk dat het belangrijk is dat deze maskers onder de bevolking kunnen worden verdeeld," zegt minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) bij RTL. “De beste manier zal zijn om ze rechtstreeks aan de vaccinatiecentra te geven."

Tags mondmasker