Steven Van Gucht beklemtoont: "Die soorten mondmaskers zijn nu niet meer toegelaten"

door: STS
Steven Van Gucht
Afbeelding bron: Photonews

Professor Steven Van Gucht heeft toelichting gegeven bij de richtlijnen inzake mondmaskers. Die richtlijnen zijn nu immers aangescherpt.

"Halfopen spatmaskers, maskers met luchtventielen, sjaals, bandana's en nekverwarmers zijn niet meer toegelaten", aldus Van Gucht. "Ze laten te veel druppels door en bieden dus onvoldoende bescherming."

"Indien u een masker maakt of koopt, of het nu een herbruikbaar masker of een wegwerpmasker is, kies er dan een dat goed aansluit op uw gezicht. Zorg ervoor dat het masker uit meerdere lagen bestaat en voldoende dik is."

"Voor een stoffen masker neemt u bij voorkeur een masker dat de vermelding 'Community masker' draagt. Verschillende organisaties geven kwaliteitslabels aan stoffen maskers. U kan bijvoorbeeld de website Centexbel.be raadplegen. Voor een wegwerpmasker kiest u best voor eentje met een CE-label, zo bent u zeker van de kwaliteit."

"Kies een masker dat goed aansluit op uw gezicht, zodanig dat er langs de kanten niet te veel druppels kunnen ontsnappen."