Steven Van Gucht sabelt collega-viroloog neer: "Dezelfde nonsens als toen"

door: STS
viroloog Steven Van Gucht
Afbeelding bron: Photonews

Steven Van Gucht van Sciensano is niet te spreken over de uitlatingen van de gepensioneerde Waalse viroloog Bernard Rentier. Die vindt de Vlaamse virologen te streng en pleit voor het versoepelen van de maatregelen.

"Ik krijg een enorm déjà vugevoel. Wat hij nu aan het vertellen is, is exact hetzelfde discours als we in augustus en september hebben gehad. Dat heeft ons de grootste tweede golf van heel Europa gegeven", reageerde Van Gucht in 'Terzake'.

"Dat soort discours heeft daar toen ook aan de basis van gelegen. Politici horen dat en denken dan dat het allemaal zo erg niet is. Dat heeft zeker niet geholpen."

"Als je zijn opiniestuk in de Waalse pers leest, hoor je eigenlijk opnieuw dezelfde nonsens als die van in augustus en september: 'Er is geen bewijs dat de maatregelen werken, de cijfers zijn overdreven, we moeten naar een omgekeerde lockdown gaan waarbij de jonge mensen mogen doen wat ze willen en sluit de ouderen op'. We hebben dat al eens gehad en we hebben gezien tot wat het geleid heeft. Dat hij nu met exact dezelfde argumenten komt, vind ik heel schadelijk. Het is echt niet ok wat hij zegt."