Twitter heeft het helemaal gehad met titelviering Club Brugge, minister reageert

door: BVDO
Titelviering Club Brugge Kampioen 2020-2021
Afbeelding bron: Photonews

De titelviering van Club Brugge met 2.000 fans die de coronaregels aan hun laars lappen wordt door maar heel weinig mensen gesmaakt.

De beelden van zondagavond waren hallucinant. Het leek wel een fuif die in openlucht gehouden werd, de titelviering van Club Brugge.

Twitter reageert alvast heel scherp op de beelden. “Ik wil ook een uitlaatklep!!!”, klinkt het luid bij politiek journalist Ivan De Vadder.

“Er hebben dus zeven 14-jarigen in de cel gezeten omdat ze met net iets te veel rond een kampvuur zaten. Maar supporters moeten de kans krijgen om te feesten? Belachelijk!”, schrijft Eveline.

“Waarom mogen 2.000 voetbalfans samen feesten? Omdat de Club alles mag en supporters ook.

Fout parkeren, wildplassen, schade aanrichten,… Alles mag want het is voetbal”, klinkt het bij An.

“En wat hebben we geleerd van Stad Brugge? 1. Voetbal staat boven de wet, 2. We geven geen moer om de omwonende van het stadion, 3. Politie grijpt niet in bij massale aanwezig van clubsupporters, 4. Dirk De Fauw is een groot fan van Club Brugge en vergeet even dat er pandemie is”, gaat Bert verder.

“Dus ‘het is maar 1 keer dat we kampioen worden’ is een geldige uitleg voor het ‘feest’ gisteren? Het is maar 1 keer dat iemand trouwt, het is maar 1 keer dat je je moeder/vader/... begraaft, het is maar 1 keer dat je afstudeert”, laat Lies weten.

“Hier stopt het!”, schrijft iemand die zichzelf Boer van Waregem noemt. “Ik gooi morgen mij zaak open! je kan 35 mensen niet verbieden wat er 2000 wel mogen doen… tenzij je maatregelen selectief toepast! bij deze @alexanderdecroo @VincentVQ @AnneliesVl.”

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) reageerde ook op de zaak. “De titelviering van Club Brugge is uit de hand gelopen. Dat kan niemand ontkennen. We moeten samen veilige stappen zetten richting meer vrijheid. Mits goede voorbereiding en respect voor de maatregelen is veel mogelijk. Dit was een onveilige stap die ons niet vooruit helpt”, schreef ze.