Vakbonden van brandweer roepen op om Verlinden, Vandenbroucke en De Croo te bestoken

door: BVDO
Afbeelding bron: ATV

Brandweerlui worden volgens de vakbonden vergeten in de eerstelijnsstrategie van de regering. En daarom roepen ze op tot een bijzondere actie.

De vakbonden roepen brandweerlui en sympathisanten op om gigantisch veel e-mails te sturen naar minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V), minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) en premier Alexander De Croo (Open Vld).

"Brandweermensen worden steeds vergeten in de eerstelijnsstrategie van de regering. Ze krijgen geen voorrang op vaccins, corona is voor hen geen beroepsziekte en ze kunnen blijkbaar geen thuiswerk doen wanneer ze in quarantaine moeten", klagen ACV Openbare Diensten, ACOD en VSOA aan in een mededeling. "Toch moeten brandweermensen er sinds de start van de coronacrisis heel wat risico's bijnemen. Want ook tijdens een wereldwijde pandemie staan ze elke dag paraat."

Volgens de vakbonden krijgen ze geen gehoor bij de regering. "We hebben hen meermaals gecontacteerd, maar het mocht niet baten", zeggen ze. "Daarom roepen we brandweermensen én sympathisanten op om massaal mailtjes te sturen."

Een modelemail is klaargemaakt om naar de drie tenoren van de regering te sturen. "De brandweer wordt steeds vergeten en niet meegeteld bij de anderen die in de frontlinie staan. Ik ben dan ook diep ontgoocheld, verontwaardigd en boos", luidt het daarin onder meer.