Van Gucht ziet nieuwe trend in besmettingen en roept op: "Laat grootouders niet op kinderen passen"

door: STS
Steven Van Gucht
Afbeelding bron: Photonews

Viroloog Steven Van Gucht spreekt van een sterke stijging van het aantal besmettingen bij kinderen. Hij roept daarom op om kinderen niet bij hun grootouders te laten.

"Na een lang uitgesponnen plateaufase, staan we vandaag aan de voet van wat een nieuwe golf kan worden. Hoe steil de klim zal worden en wanneer we de top zullen bereiken, kunnen we niet exact voorspellen", zei Van Gucht tijdens een persconferentie.

"Het is nog steeds perfect mogelijk om van een golf een golfje te maken. De belangrijkste maatregelen daarvoor kennen we al. Met een goede opvolging van de basismaatregelen kunnen we het grootste verschil maken. Nodig geen mensen thuis uit, behalve uw knuffelcontact. Ontmoet andere mensen enkel buiten en hou afstand. Werk van thuis uit."

"Vermijd contact tussen kleinkinderen en grootouders. De besmettingen bij kinderen zijn de laatste week sterk gestegen. Het is beter dat grootouders niet op de kinderen passen, temeer omdat de meeste grootouders nog geen volledig vaccinatieschema hebben gekregen."