Van Ranst en Molenberghs opnieuw hoopvol over de coronacijfers: "Allemaal geschrokken"

door: MRO
viroloog Marc Van Ranst
Afbeelding bron: Photonews

De coronacijfers in ons land gaan nog altijd de verkeerde richting uit, maar de stijging vertraagt. Viroloog Marc Van Ranst en biostatisticus Geert Molenberghs verwachten dat de cijfers opnieuw zullen gaan dalen indien de mensen de regels met Kerstmis respecteren.

“De cijfers moeten beter zijn dan wat ze nu zijn", stelt Marc Van Ranst bij Redactie24. "De stijging begint te vertragen en dat geeft me hoop dat het aantal besmettingen binnenkort opnieuw naar beneden zal gaan.”

“De maatregelen die we hebben getroffen werken wel. We zijn allemaal geschrokken dat de cijfers opnieuw omhoog gingen en dan moet je wel waarschuwen. We hebben nu de vakantie met alle goede aspecten, maar ook met de feesten die gevaarlijk kunnen zijn.”

Geert Molenberghs kijkt op dezelfde manier naar de cijfers. “Bij ons zien we een lichte stijging, maar het lijkt erop dat ze niet de neiging heeft om door te zetten. Dus als alles goed gaat, zouden we binnen een aantal dagen terug een daling kunnen zien. Onder voorwaarde dat we Kerstmis goed doorkomen.”