Vandenbroucke zorgt voor controverse: "Hij wordt echt het symbool van het strenge beleid"

door: MRO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Frank Vandenbroucke (sp.a) is de politicus die het meest prominent aanwezig is en zijn stempel drukt op het strenge coronabeleid in ons land. Dat vertelt politiek journalist Ivan De Vadder in De Ochtend op Radio1.

"De aandacht gaat meer en meer naar die éne figuur, de Vlaamse socialist Frank Vandenbroucke die alsmaar vaker die lijnen lijkt uit te zetten. Je hebt dat duo met eerste minister Alexander De Croo en de minister van Volksgezondheid, maar Vandenbroucke wordt echt dat symbool van dat strenge beleid."

"Mensen die dachten dat er enige kleine versoepelingen zouden inzitten waren er aan voor de moeite. Alleen de winkels kunnen onder strenge voorwaarden open en zelfs daar zorgt Vandenbroucke voor controverse. In Terzake deed hij de uitspraak dat het winkelen op zich geen risico was, maar dat winkels werden gesloten omwille van het psychologische effect."

"Bij CD&V hebben Joachim Coens en Annelies Verlinden er de afgelopen dagen voor gepleit om met Kerstmis enige souplesse toe te passen en ook MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. Zij hebben het niet gehaald."