Viroloog Emmanuel André bijzonder kritisch én bezorgd over stijgend aantal besmettingen

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Dagelijks stijgt het aantal coronabesmettingen in ons land. Emmanuel André, voormalig woordvoerder tijdens de persconferenties van het Crisiscentrum, klinkt kritisch en stelt zich luidop vragen.

Er is een groeiende weerstand tegenover de coronamaatregelen in het publiek debat en dat brengt de Waalse viroloog in verband met het stijgend aantal besmettingen. Hij maakt zich ook zorgen over de contactopsporing.

"Hier wordt de epidemie hervat na een reeks openbare verklaringen waarin wordt beweerd dat de maatregelen nutteloos waren. Hoe lang kan ons test- & tracingsysteem een gestage toename van het aantal gevallen dag na dag aan?", vraagt hij zich af op Twitter.

Verder vraagt Emmanuel André zich ook af of het beter zal zijn indien ons land rood kleurt en vele duizenden personen in quarantaine moeten.

"Als duizenden mensen en hun gezinnen elke dag in quarantaine worden geplaatst en ons land wekenlang rood gekleurd is, zullen we dan het probleem van de psychologische en economische gevolgen van deze crisis hebben opgelost?"