Vlaamse ski-organisaties willen nieuw drama vermijden en grijpen in

door: BVDO
Voralberg Skigebieden Oostenrijk corona social distancing
Afbeelding bron: Twitter

16 Vlaamse ski-organisaties willen niet dat zich opnieuw afspeelt wat er in 2020 gebeurde. Daarom nemen ze een fors besluit.

Volgens de organisatoren van skireizen in Oostenrijk, Italië en Frankrijk is het coronaklimaat nu niet geschikt om te gaan skiën. “Daarenboven hebben de verplichte quarantaine- en testmaatregelen die worden opgelegd een te grote impact op de terugkomende reizigers”, staat er in de mededeling te lezen.

De organisaties beslisten daarom om al hun reizen tot na de krokusvakantie te annuleren. Reizigers worden daarvan vandaag nog verwittigd. “Daarmee volgen we de oproep van onze overheid die het reizen momenteel zeer sterk afraadt.”

De organisaties willen het drama van 2020 niet nog eens overdoen, maar vinden wel dat er op dat moment geen reden was om niet te skiën. “Dat de krokusvakantie van 2020 de hefboom was voor de verspreiding in Europa van het Covid19-virus, staat buiten kijf. Omwille van de beperkte informatie omtrent het virus, konden de reizigers op dat moment, de ernst en omvang van deze dreigende pandemie onmogelijk inschatten. We vinden het dan ook betreurenswaardig dat de wintersporters in deze, continu gestigmatiseerd worden.”

Er wordt ook een oproep gedaan om voor het reizen een duidelijk beleid vanuit de Europese Unie op te leggen.