Wouter Beke heeft belangrijke mededeling voor 427.000 mensen die dit merk vaccin kregen

door: STS
Wouter Beke
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) heeft belangrijk nieuws voor wie ingeënt werd met het Johnson & Johnson-vaccin, ook het Janssen-vaccin genoemd.

Deze mensen kunnen nu een derde prik krijgen. Van het vaccin volstond aanvankelijk één dosis als basisvaccinatie. De tweede prik gold meteen als boosterprik.

Maar dat kan voor een probleem zorgen voor wie op reis wil gaan. Sommige landen eisen dat je drie prikken hebt gekregen om er een horecazaak of museum te kunnen bezoeken.

"Deze mensen zullen vrijwillig een vaccin aangeboden krijgen. Degenen die in de zomer een Janssen-vaccin gekregen hebben, zijn uitgenodigd geworden om eind vorig jaar of begin januari een tweede vaccin, van Pfizer of Moderna te krijgen", zei Beke op VTM.

"Die zullen nu de kans krijgen om drie maanden na dat tweede vaccin een derde vaccin aangeboden te krijgen."

"We zien dat heel wat landen, zoals bijvoorbeeld Frankrijk of Duitsland, dat ook als een voorwaarde stellen. Daarom dat we dit aanbod doen."

"Dat zal wellicht zonder uitnodigingen zijn. We hebben nog even tijd om dit te organiseren, want normaal gezien zijn die drie maanden voor de meeste mensen nog niet verlopen."