Jeroen Meus doet straffe uitspraak over de toekomst van 'Dagelijkse kost'

door: LHX
Jeroen Meus in 'De Tafel van Vier'
Afbeelding bron: Play4

Met 'Dagelijkse kost' is Jeroen Meus echt een vaste waarde in het tv-landschap. Maar voor hoe lang nog, is de vraag.

Al veertien jaar maakt Jeroen Meus 'Dagelijkse kost', een indrukwekkende prestatie. Als het aan hem ligt, doet hij nog wel eventjes voort.

"Zeventien jaar ga ik het doen", vertelt hij in de podcast '22 minuten stomme vragen'. "Ik ga sowieso nog drie jaar door."

Hij heeft echter wel een probleempje. "Ik vind zeventien geen tof getal", klaagt hij. "De autist in mij zegt: dat moet toch twintig zijn?"

Daarom is hij vastbesloten om het nog zes jaar te blijven doen, zodat hij op een rond getal afscheid kan nemen. Hij heeft er trouwens nog een andere opvallende reden voor.

"Eigen lof stinkt," beseft hij, "maar dat bestaat nergens anders in Europa, denk ik. En ik zou dat wel graag op mijn naam zetten."

Toch betekent dat niet dat hij het zomaar doet óm het te doen. "Het is gewoon geen opgave. Ik doe het nog zo graag en ik ben er zo hard mee bezig. Die collega's zijn intussen allemaal familie. Dus het vergt zo weinig van me om het te doen."

Met welk gerecht hij zijn twintig jaar 'Dagelijkse kost' zou eindigen? Het eerste dat hij maakte, denkt hij. "Spaghetti met pancetta, kort gebakken kerstomaatjes, pijnboompitjes, rucola en basilicum."