Moet Ben Crabbé voor zijn job vrezen? Sven De Leijer doet opmerkelijke uitspraak

door: LHX
Blokken
Afbeelding bron: Eén

Al bijna 30 jaar presenteert Ben Crabbé 'Blokken'. De grote vraag is hoe lang hij dat nog wil blijven doen.

Presentator Sven De Leijer doet zijn werk met veel plezier. "Ik heb al vrij lang het geluk dat ik mijn goesting mag doen", zegt hij op Radio 1. Zolang hij dat mag blijven doen, wil hij tv blijven maken.

"Ik ben niet de beste presentator van het land, maar ik weet dat ik wat ik graag doe, wel een beetje kan. Dát wil ik graag blijven doen. Ik ga zeker niet morgen een programma presenteren waar ik niet achter sta", weet hij.

Een programma dat hij héél graag zou presenteren, is 'Blokken'. "Ik meen dat heel hard", klinkt het. "Wat daar gebeurt, is hetgeen ik het liefst doe. Een spelletje dat je in je lijf hebt zitten, en gewoon wat zeveren met die mensen en de boel organiseren."

"Ik onderschat het niet, voor alle duidelijkheid. Ik heb enorm veel respect voor de manier waarop Ben dat doet. Niemand gaat dat ooit beter kunnen dan Ben Crabbé. Maar ik bedoel: een dagelijks spelletje is zo plezant." 

Het is duidelijk: als Ben ooit stopt, mogen ze Sven bellen. Al durft hij daar niet op te hopen. "Ze gaan het niet doen, ik ben ook al te oud ondertussen", vreest hij.