Na verlies van zoontje: Sven De Leijer komt tot prachtige conclusie over zijn VRT-collega's

door: LHX
Sven de Leijer
Afbeelding bron: VRT

In december vorig jaar verwelkomde Sven De Leijer zijn zoontje Leo. Zo'n anderhalf jaar daarvoor verloor hij zijn eerste zoontje Bob, na acht maanden zwangerschap.

Het is exact twee jaar geleden dat Sven De Leijer en zijn vriendin hun zoontje Bob verloren. In een interview op Radio 1 laat hij weten dat ze nog steeds voortdurend met hem bezig zijn. "En dat zal zo blijven."

Sven is een optimist, en dat blijkt nog maar eens uit zijn verhaal. Ondanks het grote verlies ziet hij ook de enorme steun die hij en zijn vriendin hebben gekregen. "Het ziekenhuis heeft op psychologisch vlak een goeie dienstverlening. Die mensen hebben ons daar enorm in begeleid", vertelt hij. "Dankzij hen zijn we onze weg daarin aan het vinden."

Ook op hun werk konden ze op veel begrip rekenen. "We hebben alle twee telefoon gekregen van onze werkgever: 'Laat maar weten als je er klaar voor bent.'"

"Hoe iedereen, tot op de dag van vandaag voor ons zorgt... Mijn collega's ook. Zij stellen zich geen vragen als ik wegga, of aangeef dat het niet gaat. Ze vragen gewoon: 'Kunnen we iets doen?'", klinkt het. "Het is fijn om te voelen dat mensen dat doen en dat dat ook wérkt."