Dit is de reden waarom je nooit meer uit een blikje moet drinken

blik, drankje,energiedrank
Afbeelding bron: Pixabay

We doen het allemaal wel en het lijkt ook zeer onschuldig, namelijk frisdrank drinken uit een blikje. Maar is dit werkelijk onschuldig of houdt dit toch een aantal risico's in?

Drinken uit een blikje brengt een risico op bacteriën met zich mee. Blikjes hebben een relatief groot oppervlak dat in aanraking komt met allerlei handen en oppervlakken voordat het bij jou terechtkomt. Hierdoor kunnen er gemakkelijk bacteriën op achterblijven.

Hoewel de productieomgeving van blikjes zeer hygiënisch is, bestaat er altijd een kleine kans op besmetting tijdens het productieproces. Ook tijdens het transport kunnen blikjes in aanraking komen met allerlei oppervlakken en verschillende temperaturen.

In supermarkten en andere verkooppunten kunnen blikjes in aanraking komen met vieze handen, besmette oppervlakken of zelfs insecten. Dit alles kan de groei van bacteriën bevorderen.

Drinken met een rietje

De meeste bacteriën zijn onschadelijk, maar sommige soorten kunnen voedselvergiftiging veroorzaken. Een eenvoudige tip is een rietje gebruiken. Op die manier komen je lippen niet in contact met de rand van het blikje.