Slecht nieuws: Product dat we bijna dagelijks eten wordt duurder

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Het lijkt haast onvermijdelijk dat we binnenkort meer zullen gaan moeten betalen voor aardappelen. Dat komt door het kletsnatte voorjaar.

De boeren konden hun land niet bewerken omdat het veel te nat was. De aanhoudende regen herschiep de grond in een modderpoel en dat zorgde ervoor dat de boeren hun werk maar moesten blijven uitstellen.

Sommige boeren hebben het nu gewoon opgegeven. Zij zullen dit jaar geen aardappelen meer telen. "Mijn broer en ik hebben beslist om geen aardappelen meer te verbouwen. Het wordt te laat", zei landbouwer Josse Peeters uit het Vlaams-Brabantse Huldenberg op VTM.

"Tussen dat die aardappelen geplant zijn en dat ze volgroeid zijn heb je 120 tot 150 groeidagen nodig. Dat betekent dat aardappelen die je vandaag plant tegen eind oktober, half november van voldoende kwaliteit zijn om te kunnen gaan rooien. Ik ga dat risico niet nemen."

Prijs gaat stijgen

Naast de boer zal ook de consument de gevolgen voelen. "Volgens landbouweconomen gaat de prijs van aardappelen dit jaar stijgen. Hoeveel, dat valt nog af te wachten", viel te horen op de commerciële zender.

Volg Redactie24 nu op Instagram