Van dit pastarecept hebben veel Belgen nog nooit gehoord: klaar in 15 minuten

spaghetti
Afbeelding bron: Pixabay

Soms heb je niet veel nodig om gelukkig te zijn een mooie zomeravond, een glas frisse witte wijn, en een bord dampende spaghetti al limone. Een heerlijk frisse pasta waar de meeste Belgen nog nooit gehoord hebben.

Deze Italiaanse klassieker is hét bewijs dat eenvoud niet saai hoeft te zijn. Met maar een paar ingrediënten maak je een romige, frisse pasta die smaakt alsof je op een terras in Amalfi zit. En het beste? Je hebt er nauwelijks tijd of moeite voor nodig.

Recept: Spaghetti al limone, Fris, romig en onweerstaanbaar eenvoudig

Spaghetti al limone draait om evenwicht: het frisse van citroen, het romige van room en boter, en het zoute van Parmezaanse kaas. Alles komt samen in een saus die tegelijk licht en vol smaakt. Geen gedoe met tientallen ingrediënten — deze pasta laat elk van zijn smaken schitteren. Het geheim zit in de timing en de juiste citroen: kies voor een biologische, liefst onbespoten citroen, want je gebruikt ook de schil.

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

200 g spaghetti, 1 biologische citroen (zeste én sap), 100 ml room (bij voorkeur volle room), 40 g Parmezaanse kaas (vers geraspt), 20 g boter, zout en zwarte peper

Optioneel: verse basilicum of rucola voor afwerking

Zo maak je het in 15 minuten klaar

Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water. Bewaar een kopje van het kookvocht. Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de citroenzeste toe en laat kort sudderen, maar niet bruinen. 

Voeg de room toe, samen met het citroensap en wat zwarte peper. Laat zachtjes indikken. Roer de pasta door de saus, samen met een scheutje kookvocht en de parmezaanse kaas. Meng tot alles glanst en de saus mooi bindt. Werk af met extra citroenzeste, basilicum of rucola. Serveer meteen.

Tags recept