Meisje (13) gestorven na brutale verkrachting: ze lag in coma en bezweek aan verwondingen

door: MRO
politie frankrijk
Afbeelding bron: Christopher Dodge / Shutterstock.com

In Frankrijk is een meisje van 13 jaar deze week gestorven nadat ze enkele weken eerder brutaal verkracht werd. Het meisje zal volgende week begraven worden, er wordt een witte mars gepland.

Shanon, een meisje van 13 jaar, werd op 6 maart verkracht in een gemeente in het noorden van Frankrijk. Ze raakte zwaargewond en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Het meisje lag in het ziekenhuis in coma en overleed woensdag aan haar verwondingen. Dat verklaarde de openbare aanklager. De precieze doodsoorzaak moet nog worden vastgesteld met een autopsie.

De aanklager liet optekenen dat 3 jongeren in verdenking zijn gesteld voor de verkrachting van Shanon. Eén jongen van 19 jaar, de vermoedelijke verkrachter, zit in voorhechtenis. De andere verdachten zijn een jong meisje en een jongen van 18 jaar, weet Le Parisien. Zij werden vrijgelaten, maar moeten zich aan voorwaarden houden.

Inzamelactie voor de ouders

Intussen werd een inzamelactie opgestart voor de ouders van Shanon, opdat zij hun kind waardig kunnen begraven. In Frankrijk wordt vol verontwaardiging op deze misdaad gereageerd, er zou een witte mars gepland worden.