Nachtmerrie voor meisje (15): "Gedrogeerd en verkracht op eigen verjaardagsfeestje"

door: STS
Vrouw weent
Afbeelding bron: Unsplash

Een tienermeisje is gedrogeerd en verkracht geworden door meerdere mannen. Dat gebeurde op haar eigen verjaardagsfeestje.

Het 15-jarige slachtoffer vierde samen met haar familie en vrienden haar verjaardag in de Argentijnse stad Rosario. Dat gebeurde op 12 december.

Een 18-jarige jongen die het slachtoffer kende en in de buurt woonde, wordt ervan beschuldigd iets in haar drankje te hebben gedaan. Volgens een ooggetuige strompelde het meisje toen ze samen met de verdachte haar ouderlijk huis verliet.

Haar familie en vrienden begonnen het meisje te zoeken toen ze erachter kwamen dat ze verdwenen was. Naar verluidt vonden ze haar enkele uren later, ronddolend op straat. Ze was gedesoriënteerd en hing vol bloed. Ze zei door tien mannen verkracht te zijn in het huis van de jongen waarmee ze vertrokken was.

Operatie

Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gevoerd, waar de dokters verwondingen vaststelden die overeenstemmen met gewelddadig seksueel misbruik. Het meisje diende geopereerd te worden voor verwondingen aan haar genitaliën.

De politie heeft vijf verdachten ingerekend. Zij riskeren een celstraf van 20 jaar. Het huis van de hoofdverdachte werd door de buren in brand gestoken. Daardoor kan er bewijsmateriaal in rook zijn opgegaan.