Verschrikkelijk! 16-jarige door drie jongeren stevig aangepakt in stadspark

door: BVDO
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Een 16-jarige jongen is zaterdagavond rond 20.30 uur door drie jongens beroofd en mishandeld in het Slotbossetorenpark in Oosterhout. Het slachtoffer kon uiteindelijk zelf hulp zoeken.

Het slachtoffer zit rond 20.30 uur op een bankje in het park. Ineens lopen er drie jongens naar hem toe. Hij schat ze ongeveer tussen de 16 en 18 jaar oud. Een van hen draagt een rode jas, de andere twee een zwarte jas. Verder dragen ze allemaal donkere kleding, zo meldt de politie.

Het drietal spreekt de jongen in accentloos Nederlands aan en dwingen hem om mee te lopen. Als hij dit niet doet, dreigen ze hem in elkaar te slaan. Ter hoogte van de Slotbosse Toren maken de daders het voorwiel van zijn fiets los en gooien deze weg.

Terwijl het slachtoffer doodsbang is, dwingen ze hem om zijn zakken te legen. Hierop pakken ze zijn telefoon af. Vervolgens dwingen de daders hem om zijn schoenen uit te trekken. Dit zijn schoenen van het merk ‘Yeezy’. Ook die nemen ze mee.

Ondertussen krijgt het slachtoffer meerdere rake klappen in zijn gezicht. Terwijl het drietal met hun buit vlucht, gaat het slachtoffer met letsel aan zijn hoofd, een vernielde fiets en zonder schoenen richting huis. Hier wordt de politie gebeld.