Vreselijke getuigenis: "Papa ontmaagdde mij op mijn 14de"

door: STS
Vrouw - meisje - verdriet - wenen
Afbeelding bron: Archieffoto (Pixabay)

Een jonge vrouw die als tiener door haar vader misbruikt werd, heeft nu haar verhaal verteld.

De nu 22-jarige Engelse Lauren werd op haar veertiende seksueel misbruikt door haar vader. De man wist bovendien dat hij HIV had.

Gedurende haar kindertijd kende het meisje haar vader niet. Hij was vertrokken toen haar moeder zwanger was. Maar Lauren wilde altijd haar vader leren kennen en toen ze 11 was wilde hij haar leren kennen. Hij had toen vernomen dat hij HIV had.

"Ik was heel blij dat hij in mijn leven was, het was wat ik altijd gewild had. Eerst was alles heel normaal. We keken naar een film of trokken de stad in. Ik kwam er ook achter dat ik een halfbroer had. We deden samen uitstapjes, heel normaal", vertelde ze aan The Mirror.

Maar op haar 14de werd ze misbruikt. "Ik werd wakker en mijn vader was mij aan het betasten. Hij zei: 'Ik ben een monster, ik ben een monster', maar het bleef maar gebeuren."

Egypte

Tijdens een vakantie in Egypte had de man seks met zijn dochter. "Hij ontmaagdde mij. Dat krijg ik nooit meer terug." Thuis ging het misbruik nog vier tot zes maanden door. Toen stopte het plots.

Haar moeder maakte zich intussen zorgen om hoe teruggetrokken haar dochter geworden was. Eerst dacht ze dat het met drugs te maken had. Later vond ze berichtjes op de gsm van haar dochter. Daarin zei de man dat hij spijt had van zijn daden. Ze confronteerde hem ermee, en hij bekende de feiten.

Tests wezen uit dat de jonge Lauren niet positief was op HIV. "Hij gebruikte altijd een condoom."

De man werd in 2014 tot acht jaar cel veroordeeld voor seksuele activiteiten met een kind en het verstrekken van cannabis. Hij kwam na vier jaar vrij. "Hij woont nu ergens anders en gebruikt een andere naam. Niemand kent hem."

Levenslang

"Mijn leven is nu veel beter, maar ik worstel met mijn mentale gezondheid. Het is een levenslange straf voor mij. Het zal er altijd zijn, hoezeer ik ook probeer om verder te gaan."

"Als er iemand in dezelfde situatie zit zou ik die persoon vertellen om zichzelf niet de schuld te geven, zoals ik deed. Ik besef nu dat je jezelf niet de schuld kan geven voor de vreselijke beslissingen die een ander maakt."

"En het definieert je niet. Zelfs als je afschuwelijke dingen hebt meegemaakt, kan je nog altijd dingen bereiken die je wil bereiken."

Download nu de gratis app van Redactie24