63-jarige vrouw is grote som geld kwijt: "Opgelicht via Whatsapp"

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay

Een 63-jarige vrouw uit Kortrijk is meer dan 1.000 euro kwijt nadat ze het slachtoffer werd van oplichters die Whatsapp gebruiken.

De oplichters doen zich via sms of Whatsapp voor als een zogezegde zoon of dochter die een nieuw telefoonnummer heeft. Vervolgens wordt er gevraagd om geld over te schrijven.

"Een van de slachtoffers, een 63-jarige vrouw uit Kortrijk, kreeg eind september zo’n WhatsApp bericht, zogezegd van haar dochter, maar via een nieuw gsm-nummer. De 'dochter' liet in het bericht weten dat haar smartphone in de wasmachine was terechtgekomen en dat ze een nieuw nummer had. Daardoor kon ze tijdelijk haar zichtrekening niet aanzuiveren omdat haar bank-app nog niet geïnstalleerd was", klinkt het bij politiezone Vlas.

Overschrijving

"Ze vroeg daarom aan het slachtoffer om geld over te schrijven. De vrouw schreef in twee verrichtingen in totaal meer dan 1.000 euro over. Enkele uren later belde haar echte dochter haar op, die duidelijk maakte dat zij geen geld had gevraagd aan haar moeder."

"Met deze onwaarschijnlijke werkwijze werden toch al een vijftal slachtoffers gemaakt tijdens de maand september en dit in Kortrijk alleen, over het ganse land zal dit dus een veelvoud zijn. Bel altijd eerst zelf uw zoon/dochter op via zijn/haar gekend gsm-nummer vooraleer zomaar een overschrijving uit te voeren."