63-jarige vrouw opgelicht via Whatsapp: Meer dan 11.000 euro verloren

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay

Een 63-jarige vrouw uit Kuurne is het slachtoffer geworden van oplichters. Via Whatsapp raakte ze een grote som geld kwijt.

De vrouw kreeg begin december een bericht. Het was van haar zoon, die haar via een nieuw gsm-nummer probeerde te bereiken. Alleen ging het helemaal niet om haar zoon, maar om een oplichter.

"Hij liet weten dat hij geld nodig had voor een nieuwe investering voor zijn bijberoep. Om de inhoud van het bericht geloofwaardig te maken, werd ook de naam van de huidige werkgever van de echte zoon vernoemd. De oplichter(s) hadden het beroep van de echte zoon hoogstwaarschijnlijk opgepikt via Facebook", klinkt het bij politiezone VLAS.

Overschrijving

Het slachtoffer trapte in de val en begon geld over te schrijven. In een vijftal overschrijvingen maakte ze in totaal 11.160,14 euro over. Later vernam ze van haar echte zoon dat die helemaal geen nieuw nummer had en dat de berichten niet van hem afkomstig waren.

"Contacteer altijd eerst zelf uw zoon of dochter via zijn/haar gekend gsm-nummer vooraleer zomaar een overschrijving uit te voeren", geeft de politie als tip mee.