Bestuurder probeert politie te slim af te zijn, maar dat mislukt

door: STS
politie controle
Afbeelding bron: Photonews

In Antwerpen heeft de politie van de zone West bij een verkeersactie heel wat overtredingen vastgesteld. Eén persoon probeerde de politie om de tuin te leiden, maar dat lukte niet.

Bij de actie, die dinsdag plaatsvond, en waar onder meer ANPR-camera's voor gebruikt werden, kon voor een bedrag van 369 euro aan openstaande boetes geïnd worden.

Zes bestuurders kregen een onmiddellijke inning omdat ze hun voertuig niet hadden ingeschreven, met een gsm bezig waren tijdens het rijden of omdat ze met een vervallen keuring rondreden. Twee bestuurders hadden drugs genomen en zagen hun rijbewijs meteen ingetrokken worden voor 15 dagen. Aan de Oudeleeuwenrui kon de politie ook nog een man aantreffen die nog een gevangenisstraf had openstaan.

Een bestuurder die de politie zag voorbij komen, wisselde van plaats met zijn passagier. Bij controle van de inzittenden bleek dat de oorspronkelijke bestuurder maar een voorlopig rijbewijs had en niet voldeed aan de voorwaarden. Hij zal zich moeten verantwoorden bij de politierechter.