Jongeren slaan man in coma, burgemeester geschokt: "Totaal zinloos geweld"

door: STS
Politie - Brugge
Afbeelding bron: Photonews

Een groepje tieners heeft een man aangevallen. Het slachtoffer werd lelijk toegetakeld en werd daarbij in coma geslagen.

De gewelddadige gebeurtenissen speelden zich af in het centrum van Brugge. Vier tieners vielen daar zaterdagnacht een man aan. Dat nieuws raakte nu pas bekend.

De jongeren waren die nacht fietsers aan het lastigvallen. Eén van hen stopte om met hen te praten en werd daarop in elkaar geslagen.

Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Hij wordt daar in coma gehouden, maar zijn situatie zou wel stabiel zijn, meldt de openbare omroep.

Burgemeester De fauw reageert

Burgemeester Dirk De fauw veroordeelde het geweld op Radio 2. "Verschrikkelijk dat dit in Brugge gebeurt. We kunnen geenszins aanvaarden dat onschuldige mensen het slachtoffer worden van totaal zinloos geweld."

"Gelukkig hebben heel wat fietsers de jongeren kunnen ontwijken. Het slachtoffer is met hen in gesprek gegaan en is dan in elkaar geslagen en achtergelaten op het terras van een horecazaak."

Jeugdinstelling

De tieners, afkomstig uit Brugge en tussen de 14 en 16 jaar oud, konden intussen opgepakt worden. Ze zijn in een jeugdinstelling geplaatst.

Volg het nieuws via de gratis app van Redactie24