Klopjacht gaat voort: Dit is de man die Marc Van Ranst wil vermoorden

door: STS
Jurgen Conings
Afbeelding bron: Federale politie

De federale politie heeft een opsporingsbericht verspreid om de zwaarbewapende militair te vinden die Marc Van Ranst met de dood bedreigde.

Op maandag 17 mei 2021 verliet de 46-jarige Jurgen Conings 's ochtends zijn woning in Dilsen-Stokkem. Hij begaf zich nog naar zijn werk. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem, luidt het.

Zijn voertuig werd dinsdag omstreeks 18.00 uur teruggevonden in het bos in de buurt van de Lanklaarse steenweg in Niel-bij-As. In de wagen werden vier raketlanceerders (de opvolger van de bazooka) en munitie gevonden.

Jurgen Conings is ongeveer 1m80 lang en is gespierd. Hij is kaal en heeft verscheidene tattoos, onder meer op zijn bovenarmen. Op het moment van zijn verdwijning droeg hij een T-shirt van het merk Timberland, met donkere kleur.

Wapens

"Hij kan in het bezit zijn van vuurwapens. In geval van aantreffen moet de politie onmiddellijk op de hoogte worden gebracht, zonder in contact te komen met betrokkene. Aan Jurgen Conings wordt gevraagd zich zo snel mogelijk te melden bij de dichtstbijzijnde politiedienst", aldus de politie.

"Heeft u deze man gezien of weet u waar hij verblijft, neem dan contact op met de speurders, op het gratis nummer 0800/30.300."