Leerkracht krijgt mail: “In het derde lesuur gaat er iets heel erg gebeuren”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

In een middelbare school in Wetteren is er maandag een bommelding binnengelopen. De school is volledig ontruimd.

De school Mariagaard in Wetteren is volledig ontruimd na een bommelding. Dat laat de lokale politie en het gemeentebestuur weten. Een leerkracht van de school kreeg een mail dat er in het derde lesuur een bom zou ontploffen. Iedereen werd geëvacueerd naar een sportdomein in de buurt.

De N42 werd volledig afgesloten in de buurt van de school. Ook het op- en afrittencomplex op de E40 ging volledig dicht. Ook de woning van de leerkracht werd genoemd als doelwit. Het huis van de leerkracht wordt door de politie doorzocht. Ook daar is de buurt geëvacueerd.

De email kwam van de account van een leerling, maar die ontkent het bericht verstuurd te hebben. Er zou mogelijk sprake zijn van hacking van het account van de leerling.

Email

Het Laatste Nieuws wist de hand te leggen op de email, die al vrijdag 11 november verstuurd werd met de titel "U kanker moeder".

"Ey hoer. Als jij dat punt niet weghaalt dan plaats ik een BOM op je kanker huis. Ik blaas het helemaal de kanker in ohja. En maandag het 3de lesuur gaat er een bom af op de school die ik gister heb geplaatst.Dus beter pas je op en jij hebt ook tot morgen om dat punt weg te halen of ik plaats er ook 1 op je huis. de bommen gekocht bij cartel del largo Spanje dus ik maak geen grap.”

Het bericht werd afgesloten met "mvg Lunarr".

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24