Marc Dutroux in staking in gevangenis: “Hij is boos omdat dit geweigerd werd”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Marc Dutroux werd in 1996 opgepakt voor verschillende ontvoeringen en moorden. Hij zit ondertussen bijna 25 jaar in de gevangenis, maar wil er nu niet meer werken.

Volgens de kranten van Sudpresse is Marc Dutroux, die in de gevangenis van Nijvel zit, in staking gegaan. “De gevangenis steekt hem voortdurend stokken in de wielen en doet er alles aan om hem tegen te werken”, vertelt zijn advocaat.

Het feit dat hij niet meer in korte broek mag werken, was de druppel die de emmer deed overlopen. Sinds 2015 leeft hij immers aan een soepeler regime. Zijn volledig isolement werd opgeheven en hij mag werken. Hij maakt elke dag de binnenkoer schoon en één keer in de week de sportzaal.

Dat is goed voor drie uur werk en levert vier euro per dag op. Dat werk doet hij nu niet meer door in staking te gaan. Daardoor is zijn bewegingsvrijheid weg en zit hij zo goed als de volledige dag in zijn cel. “Zijn vraag om een kleine loonsverhoging, omdat hij het vuilnis van andere gevangenen moet oprapen en dus ongezond werk moet doen, werd geweigerd, ze legden hem onmogelijke uren op, soms moest hij een uur in de kou wachten voor hij kon beginnen…”